Litteken door wond/ongeval

Een ongeval kan onzichtbare (psychische), maar ook zichtbare littekens achterlaten. Dit is afhankelijk van hoe groot en diep de wond is. Een litteken als gevolg van een wond kan afwijkend zijn en klachten geven.

shutterstock_1783516355 (4) (1)

Het ontstaan van een litteken

Door een wond kan er een litteken ontstaan. De kans op een litteken wordt vergroot als een huidbeschadiging onregelmatig is, bijvoorbeeld door een schaafwond of een beet van een hond. Daarnaast is de beschadigde huid na een ongeval meestal vies. Deze bacteriën kunnen zorgen voor huidinfecties, die de genezing van het litteken kunnen vertragen. Ook is de kans groter op het ontstaan van een afwijkend litteken, zoals een hypertrofisch of keloïd litteken.

Littekenklachten

(Probleem)littekens zijn vaak ontsierend en kunnen ongemakken met zich meebrengen. De huid verliest namelijk meer vocht dan de normale gezonde huid. Dat kan klachten veroorzaken zoals:

Meer weten over jouw litteken en hoe deze te behandelen? Lees de littekengids!

Verzorging litteken door wond

Voor de behandeling van littekens is siliconentherapie wereldwijd het meest geaccepteerd als littekenbehandeling door professionals. De medische siliconen zorgen voor afdekking van de kwetsbare littekenhuid. Hierdoor wordt het vochtverlies verminderd en kan het litteken beter, sneller en mooier herstellen met minder littekenklachten.

Zodra de wond gesloten is kan je beginnen met Scarban siliconentherapie. Het gebruik van siliconenpleisters of siliconengel zorgt voor een beschermend laagje over het litteken. De producten nemen tijdelijk de functie van de huid over. Op deze manier wordt het vochtverlies beperkt wat zorgt voor een beter en sneller herstel van het litteken. Een goede vochtbalans remt namelijk de aanmaak van littekenweefsel. Hierdoor worden ook littekenklachten zoals pijn en jeuk geminimaliseerd.

Lees meer over de werking van Scarban siliconentherapie

Bij ontstaan en de nazorg van de wond is het belangrijk om (de huid rondom) de wond goed schoon te houden, dit om infecties te voorkomen.

Scarban Webspace voor litteken door wond

Siliconenbehandelingen voor littekens

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.