Littekenbehandeling vergoeding

Of Scarban vergoed wordt door je zorgverzekering, is afhankelijk van de ernst van het litteken. Heb je een afwijkend litteken? Dan wordt de littekenbehandeling in Nederland in principe vergoed uit de basis zorgverzekering. Overleg met je arts en zorgverzekeraar of je recht hebt op vergoeding.

Receptformulier
Om voor vergoeding in aanmerking te komen, heb je een ondertekend receptformulier nodig. Hou wel rekening met je eigen risico. Weet je al precies hoe het werkt? Je kunt hieronder het receptformulier downloaden.

Komt mijn litteken in aanmerking voor vergoeding?

Nederland

Je komt in aanmerking voor vergoeding voor Scarban als je een afwijkend litteken hebt:

De voorwaarde voor vergoeding: Het litteken moet beoordeeld zijn door een arts of verpleegkundig specialist. Het receptformulier moet volledig ingevuld worden en ondertekend zijn door deze behandelaar.

Let op:

  • De verzekeraar zal elke aanvraag individueel behandelen en heeft het recht om een aanvraag voor vergoeding af te wijzen, of aanvullende informatie te vragen.
  • Voor verbandmiddelen geldt in Nederland een wettelijk eigen risico. Dat bedrag wordt jaarlijks vastgesteld. Zolang dit bedrag nog niet volledig is gebruikt, zal de zorgverzekeraar een rekening sturen naar de gebruiker.
  • Wanneer je de producten via onze webwinkel koopt, worden ze niet vergoed. Vergoeding is alleen mogelijk bij gebruik van het receptformulier.

België

In België wordt Scarban niet vergoed door het ziekenfonds. De ziekteverzekering dekt de volledige medische kosten niet. Dit geldt ook voor het gebruik van siliconen voor littekenbehandeling. In een aanvullende hospitalisatieverzekering wordt Scarban mogelijk wel vergoed. Neem contact op met je verzekeraar, om te informeren of je recht hebt op vergoeding.

Littekenbehandeling vergoeding

Wordt Scarban vergoed bij preventief gebruik?

Nee. Alleen in geval van medische noodzaak komt Scarban in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering. Bijvoorbeeld bij een afwijkend litteken (hypertrofisch of keloïd). Je behandelaar bepaalt of er sprake is van medische noodzaak.

Wil je Scarban preventief gebruiken? Bijvoorbeeld om de zichtbaarheid van een litteken te verminderen na een operatie of cosmetische ingreep? Dan kun je Scarban kopen via onze webshop of een van onze wederverkopers.

Meer informatie:

Hoe kan ik Scarban bestellen via vergoeding?

Stap 1: Het receptformulier

Voor een littekenbehandeling vergoeding hebben wij een receptformulier voor Scarban ontwikkeld, dat afgestemd is op de vereisten van de zorgverzekeraars. Het receptformulier moet volledig ingevuld zijn en ondertekend door de behandelaar (arts of verpleegkundig specialist).

Stap 2: Bestellen

Je kunt op twee manieren de Scarban producten bestellen:

Via BAP Medical (gratis thuisbezorgd)

  • Je mailt het ingevulde formulier naar BAP Medical BV: info@bap-medical.com
  • BAP Medical zorgt voor de verdere afhandeling met jouw verzekering
  • De producten worden rechtstreeks en gratis aan huis afgeleverd

Via de apotheek bij jou in de buurt

  • Ga met het ingevulde receptformulier naar je apotheek
  • Jouw apotheek kan de producten rechtstreeks bij BAP Medical bestellen
  • De apotheek regelt de afhandeling met jouw verzekering
  • BAP Medical levert de producten aan je apotheek