Vergoeding mogelijk

Litteken op je buik verminderen

Heb je een wond op je buik en ben je bang voor een litteken? Wees gerust: je kunt er iets tegen doen. Zodat je litteken straks meevalt. Of heb je al littekenweefsel op je buik? Ook dan is er een kans dat je de zichtbaarheid ervan kunt verminderen.

De oplossing: Scarban Elastic tegen littekens op je buik. Hieronder lees je waaróm. Ook bespreken we of je een litteken op je buik helemaal kunt verwijderen of voorkomen.

Een litteken op je buik

Een litteken op je buik ontstaat vaak door een operatie. Bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie, kijkoperatie, liposuctie of keizersnede. Maar er zijn ook andere oorzaken, zoals een ongeval.

Je lichaam herstelt de huid zelf. In veel gevallen gaat dat goed, maar er kunnen littekenklachten ontstaan. Of een afwijkend litteken. De kans op een afwijkend litteken hangt af van allerlei factoren. Een litteken op je buik heeft een gemiddeld risico op afwijkingen. Maar ben je onder het mes gegaan? Dan vergroot dat het risico: 50% van de operatielittekens wordt hypertrofisch.

Gelukkig kun je het litteken op je buik behandelen. Zo kun je klachten als roodheid, verdikking, droogheid, jeuk en pijn verminderen. En verklein je de kans op een afwijkend litteken. Het kan er (cosmetisch) mooier uit gaan zien.

Litteken op je buik

Meer weten over het verzorgen van je litteken?

Vraag de gratis littekengids aan. Met alle tips voor de behandeling van jouw litteken.

Littekenboekje 07

Littekengids aanvragen

Binnen 5 minuten zit de gratis littekengids als PDF in je mailbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe behandel je het litteken?

Scarban Elastic siliconen-sheets zijn ideaal voor wonden en littekens op je buik. Want de elasticiteit zorgt voor veel draaggemak. En er is een speciaal voorgevormd siliconenverband voor je buik (abdomen).

De sheets zijn geschikt voor grote en kleine oppervlaktes. Dus ook operatiewonden kun je eenvoudig en comfortabel bedekken. Je kunt het siliconenvel eenvoudig zelf op maat knippen.

Het belangrijkste is natuurlijk de werking. Scarban zorgt ervoor dat je huid optimaal gehydrateerd wordt en blijft. Wekenlang. Zo kan je huid zich richten op het herstel, met zo min mogelijk littekenweefsel.

Ons product is uitermate geschikt na een operatie (bijvoorbeeld na een buikwandcorrectie, kijkoperatie, liposuctie of keizersnede). Maar je kunt Scarban Elastic bij iedere wond op je buik gebruiken.

Behalve tegen littekenvorming, helpt Scarban tegen klachten als:

  • Roodheid
  • Jeuk
  • Pijn

Ervaringen met Scarban Elastic

4 maanden na de DIEPflap begonnen met Scarban. De abdomen past precies. Ik plak hem nu een week of 3 en zie nu al verschil. Het litteken is veel minder rood en trekt minder.

Anoniem

Ik heb 10 jaar geleden al ervaring opgedaan met Scarban, daar had ik toen goede resultaten van. Ik merk nu na een paar weken, dat het litteken zacht wordt en mooi 'wegkleurt'.

S.

Wat kun je nog meer doen?

Een (bestaand) litteken op je buik kun je niet altijd voorkomen, herstellen of (laten) verwijderen. Het belangrijkste is dat je je wond/litteken goed verzorgd. Bijvoorbeeld door zo min mogelijk blootstelling aan de zon (Scarban Elastic biedt UV-bescherming gelijk aan SPF-factor 50!).

Probeer daarnaast zo min mogelijk aan de wond te zitten. Krab bijvoorbeeld niet!

Ja. Vanuit de basiszorgverzekering worden alle Scarban-producten in principe vergoed, mits voorgeschreven door een (huis)arts of verpleegkundig specialist. Houd wel rekening met je eigen risico.

Informatie over vergoeding van Scarban

Je kunt met Scarban beginnen als de wond volledig gesloten is.

Wil je Scarban gebruiken voor jouw litteken?