Vergoeding mogelijk

Litteken op je hand en vingers verminderen

Misschien wel de lastigste plek om wonden en littekens goed te verzorgen: op je handen en vingers. Daarom ontwikkelden wij de Scarban Hand- & Vingerlijn. Met dit speciale verband is het een stuk makkelijker om littekens op die plekken goed te verzorgen. Hieronder lees je waaróm.

Littekens op je handen en vingers

Je handen gebruik je volop, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Zowel brandwonden als snijwonden komen vaak voor. Handen zijn bovendien blessuregevoelig. Soms is een operatie nodig om de kwaal te verhelpen, met een operatie-litteken als gevolg. Kortom: littekens op handen in vingers komen vaak voor.

Bij een diepe verwonding ontstaat een litteken. Je lichaam probeert de huid op je hand te herstellen. Als alles goed gaat dat vanzelf. Maar er kunnen klachten ontstaan. En er is een risico op een afwijkend litteken.

Mogelijke klachten die kunnen ontstaan:

  • Roodheid, jeuk en pijn
  • Extra vorming van littekenweefsel
  • Vergrote kans op afwijkingen
  • Branderig gevoel
  • Ontsteking

Een goede verzorging van het litteken helpt bovenstaande klachten te voorkomen.

Littekens op je hand en vingers

Meer weten over het verzorgen van je litteken?

Vraag de gratis littekengids aan. Met alle tips voor de behandeling van jouw litteken.

Littekenboekje 07

Littekengids aanvragen

Binnen 5 minuten zit de gratis littekengids als PDF in je mailbox.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe behandel je een litteken op je handen?

Het is bij littekens belangrijk om vochtverlies tegen te gaan. Siliconentherapie is een effectieve methode voor de behandeling van littekens. Zo verlicht je de littekenklachten en help je afwijkende littekenvorming te voorkomen. De werking is wetenschappelijk bewezen. En: medische siliconenproducten worden in Nederland in principe vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Siliconentherapie: gel of verband?

Een siliconengel is niet handig, want je gebruikt je handen intensief. En je wast ze regelmatig. Een gel blijft daardoor niet goed zitten.

Je gebruikt hiervoor een siliconenpleister. Een normale pleister is lastig, want: het huidoppervlak is niet vlak. Er zitten allerlei gewrichten, spieren en pezen. En je gebruikt je handen volop. Dus een pleister plak je niet zomaar en blijft vaak niet zitten.

Daarom zijn er speciale voorgevormde siliconenverbanden voor de behandeling van littekens op je handen en vingers.

Scarban Hand- & Vingerlijn

Onze Hand- & Vingerlijn bestaat uit 4 producten:

Ons product is geschikt bij alle soorten wonden op je handen en vingers. En helpt niet alleen littekens te verminderen, maar ook klachten als jeuk en pijn te voorkomen.

Ervaringen met Scarban

Makkelijk in gebruik en geeft veel comfort. 

Ingrid

Pleisters zijn een ontzettend fijn product en conform verwachting. Nadat mijn fikse brandwond eindelijk dicht was ben ik begonnen met Scarban.

A.

Ik heb een aantal lelijke littekens op m’n handen/armen. Ben het nu een weekje aan het gebruiken en ik moet zeggen WAUW! Ze waren zo donker en paarsig en nu zien ze er echt al bleker uit.

Anoniem

Ja. Vanuit de basiszorgverzekering worden alle Scarban-producten in principe vergoed, mits voorgeschreven door een (huis)arts of verpleegkundig specialist. Houd wel rekening met je eigen risico.

Informatie over vergoeding van Scarban

Je kunt met Scarban beginnen als de wond volledig gesloten is.

Wil je Scarban gebruiken voor jouw litteken?