Vergoeding mogelijk

Ervaringen met SCARBAN

Gebruikers zijn (zeer) tevreden over SCARBAN. Velen hebben hun persoonlijke ervaring gedeeld. Evenals artsen en huidprofessionals. Hier lees je al hun verhalen.

Ben zeer tevreden over het product. Ik heb beide polsen 10 weken geleden gebroken en in de 4e week tipte iemand me over de siliconenpleisters. Na 3 dagen zag ik al duidelijk verschil. Ik weet niet hoe het werkt met oudere littekens, maar bij redelijk verse littekens is het echt super!

Ik heb een aantal lelijke littekens op m’n handen/armen. En nu had de dokter me siliconenpleisters aangeraden van Scarban. Is een pleister die je 23u op je litteken moet plakken en je elke dag met wat zeep kan uitwassen en opnieuw kan gebruiken. Ben het nu een weekje aan het gebruiken en ik moet zeggen WAUW! Ze waren zo donker en paarsig en nu zien ze er echt al bleker uit. Ze zouden ook werken op oudere littekens. Dus moest je je echt SUPER hard aan een litteken storen, het is echt een aanrader! Het enige nadeel is, het is best wel duur, maar ik vind het wel de moeite waard 🙂

Tijdens een symposium voor oncologie verpleegkundigen afgelopen 2 dagen heb ik informatie opgedaan over scarban.

Wat ik niet wist weet ik nu wel, namelijk:

  • Dat Scarban nog ruim na de operatie gebruikt kan worden (soms nog wel 2 jaar later).
  • Dat het op een nog rood litteken altijd te gebruiken is.
  • Als het litteken jeukt Scarban goed helpt.
  • Dat iedere arts (dus ook een huisarts) het gewoon kan voorschrijven en dat de verzekering het vergoed.

Mijn operatie (amputatie) is inmiddels ook al weer 1 1/2 jaar geleden en ik ben ook begonnen met Scarban. Mijn fysiotherapeute kwam op het idee en we zijn allebei erg enthousiast over de werking ervan. Mijn litteken was erg rood en opgezet en dat ik nu al een heel stuk minder. Ik kan het dus iedereen aanraden.

Borstverkleining van E Cup naar een mooie C
De operatie is prima gegaan. Ik schrok in het begin van de grootte van de borsten. Vond ze heel erg klein, maar dit heeft even tijd nodig. Ik ben nu heel tevreden met mijn C cup. Met de littekens gaat het heel langzaam beter. Ik ben 3 maanden geleden begonnen met littekenbehandeling d.m.v. Scarban Siliconenpleisters. Het gaat langzaam maar je ziet wel al verbetering.

Hier ook begonnen met scarban, 4 maanden na de DIEPflap. Heb de abdomen, past precies, hoefde niks bij te knippen.  Ik plak hem nu een week of 3 en zie nu al verschil. Het litteken is veel minder rood en trekt minder. Heb hem via de huisarts (al kende zij het niet, ze heeft het wel voorgeschreven)

Na mijn amputatie kreeg ik zo’n lelijk strak rood litteken dat de plastisch chirurg het opnieuw moest openmaken om het weer goed te krijgen, van de PC kreeg ik toen scarban pleisters, het litteken is nu prachtig geworden!

In oktober heb ik een preventieve borstverkleining ondergaan. Ik heb drie weken een open wond gehad op het ‘drielandenpunt’ (waar de littekens samen komen). Het gevolg was een rood, gezwollen en gevoelig litteken.

Om dat te verhelpen heb ik een aantal producten geprobeerd, maar merkte daarvan weinig verschil. Na goede verhalen op een Facebook groep, heb ik via mijn huisarts ScarBan laten voorschrijven. Ik heb het een week in gebruik en het litteken is nu al duidelijk minder rood en dik. Door de dikte van de pleister kan ik alweer een beugel-BH verdragen.

Ik ben dus zeer tevreden, complimenten voor jullie product!