Ervaringen met SCARBAN

Op deze pagina vind je de persoonlijke ervaringen van Scarban gebruikers. Evenals die van artsen en huidprofessionals.

Feedback Company
Feedback Company verzamelt reacties van klanten over onze service en producten, die hebben besteld via onze webshop. Dit zijn onafhankelijke beoordelingen.

  • 7.8/10
  • 83 beoordelingen

Gaat de goede kant op

De jeuk, pijn en het trekken van het litteken is zeker minder. Litteken is ook al iets vlakker en minder vurig. Wel mijn 2e flesje besteld omdat ik nog wel even door zal moeten gaan met smeren . Blij dat ik iets gevonden heb wat verlichting geeft.

Prijzig maar erg mooi product.

Top!

uitstekende klantgerichte organisatie!!!

Ik heb het nu bijna twee maanden in gebruik en zie dat mijn litteken duidelijk verandert is. Heel mooi. De pleisters waren te groot voor mijn litteken dus heb ik ze in tweeen geknipt. Terwijl de ene droogt gebruik ik de andere.

Zeer tevreden

Mijn huid rond het litteken is een stuk soepeler en zachter geworden. Ook is het branderige gevoel van het litteken een stuk minder.

Het litteken op mijn wang is , na het verwijderen van een basaal carcinoom, beduidend minder zichtbaar.

Littekens lijken al te versoepelen en te vervagen

Ik zag snel verbetering. Ook al was mijn litteken al 1 jaar “oud “.

Gemakkelijk in gebruik, de eerste set nu 5 weken in gebruik en de kleefkracht is nog ruimschoots aanwezig.

Na een borst-verkleinende operatie ben ik na 2 weken de anker-vormige siliconen pleisters gaan gebruiken, gaf gelijk verlichting en steun. Littekens zijn nu na 6 weken rustig en smal.

Voor nieuwe littekens echt een verademing! Het plakt goed, blijft prima zitten en het is fijn dat je de pleisters kunt hergebruiken. De eerste dagen veel jeuk van gehad, maar dat is nu voorbij. De pleisters zitten nu 20 uur per dag erop, bij het douchen gaan ze eraf en was ik ze af. Na 4 uurtjes drogen plak ik ze weer op. Resultaat is een rustig plat roze litteken, waarbij deze voorheen vuurrood en opgezwollen was.

Smeert makkelijk en litteken blijft rustig.

Scarban pleister is perfect een functioneel product om een bijna streeploze wond te krijgen. 5 jaar geleden heb ik het ook al gebruikt voor een wond op mijn gezicht, je kunt niet meer zien waar de wond heeft gezeten. Nu gaat het ook goed, twee wonden al bijna streeploos.

Via een goede kennis kwam ik in aanraking met het product Scarban pleisters en scarban gel. De pleisters en de gel zijn fantastisch. Afgelopen augustus ben ik aan mijn wang geopereerd en Ik had een naar en lelijk litteken. Ik ben toen de pleisters en gel gaan gebruiken en al binnen enkele weken zag het litteken er zoveel beter uit! Dit zou iedereen die een litteken heeft moeten gebruiken.

Makkelijk om te gebruiken, en ik merk dat mijn litteken na dag 1 al meteen veel zachter aanvoelde. Het echte resultaat moet ik nog ontdekken (ik gebruik het nu ongeveer 3 weken). Maar ik voel wel dat het litteken en de huid eromheen rustig en zacht is, dus ik heb er wel vertrouwen in.

Het werkt goed. Het gevoel in mijn huid is aan het herstellen. Mijn litteken ziet er veel beter uit, mijn huidskleur veranderd. Ik zie de vooruitgang en anderen ook.

Komt overeen met uw omschrijving.

Héél aangenaam in gebruik.

3 weken naar operatie gebruikt. Gebruik het nu 2 weken. Nergens last van. Was het elke dag zoals aangegeven met lauw water, pleister blijft goed plakken.

Ik gebruik het op een litteken op mijn voorhoofd. ‘S nachts de pleister overdag de gel. Voelen beiden prettig aan.

Top ziet veel verbetering. Minder gezwollen betere kleur en soepelere huid.

Het is even volhouden. Het litteken zit in het gezicht van mijn zoontje, hopelijk is op de lange termijn het resultaat zoals gewenst.

Litteken minder zichtbaar en egaler.

Ik vind de pleister prettig aanvoelen en durf nu ook de huid aan te raken (als de pleister erop zit). Zonder pleister voelt de huid daar ‘raar’ aan en vermijd ik contact. Ik weet nog niet goed of het werkt, want ik weet natuurlijk niet hoe het litteken zonder pleister eruit zou hebben gezien.

Heb het eerder gebruikt en het is echt fantastisch. De littekens die ik heb overgehouden na operaties aan carpaal tunnelsyndroom zijn bijna onzichtbaar. Je moet wel geduld hebben en het is vrij kostbaar.

Pleisters zijn een ontzettend fijn product en conform verwachting. Nadat mijn fikse brandwond eindelijk dicht was ben ik begonnen met Scarban. Mijn huid wordt steeds meer zoals de rest van mijn arm. Iedereen om mij heen staat versteld. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat maar ben hier al heel blij mee.

Makkelijk in gebruik en geeft veel comfort.

Ik heb 10 jaar geleden al ervaring opgedaan met Scarban, daar had ik toen goede resultaten van. Ik merk nu na een paar weken, dat het litteken zacht wordt en mooi ‘weg kleurt’.

2 jaar na een operatie met verdikt litteken (ster vorm) zie ik al na enkele weken effect. Hoop dat dit zich doorzet.

Litteken is niet meer droog, minder stug en niet meer pijnlijk. Op dit moment nog wel dik en goed zichtbaar. Product smeert prima en geeft een beschermend gevoel.

Na een (huidkanker) operatie voorgeschreven door chirurg. De huid kon maar net gesloten worden: dit zorgde voor veel spanning op de wond. Als oplossing deze pleisters van Scarban. Werkt direct pijnstillend en voorkomt keloïd (verbreding, verharding en verhoging van het litteken). Lees wel goed de aanwijzing want het is duur materiaal en verspilling is jammer. Scherp schoon schaartje gebruiken. De siliconenpleisters werden volledig vergoed door zorgverzekeraar en na bestelling door verpleegkundige, volgende dag al bezorgd.

Ben zeer tevreden over het product. Ik heb beide polsen 10 weken geleden gebroken en in de 4e week tipte iemand me over de siliconenpleisters. Na 3 dagen zag ik al duidelijk verschil. Ik weet niet hoe het werkt met oudere littekens, maar bij redelijk verse littekens is het echt super!

Ik heb een aantal lelijke littekens op m’n handen/armen. En nu had de dokter me siliconenpleisters aangeraden van Scarban. Is een pleister die je 23u op je litteken moet plakken en je elke dag met wat zeep kan uitwassen en opnieuw kan gebruiken. Ben het nu een weekje aan het gebruiken en ik moet zeggen WAUW! Ze waren zo donker en paarsig en nu zien ze er echt al bleker uit. Ze zouden ook werken op oudere littekens. Dus moest je je echt SUPER hard aan een litteken storen, het is echt een aanrader! Het enige nadeel is, het is best wel duur, maar ik vind het wel de moeite waard 🙂

Tijdens een symposium voor oncologie verpleegkundigen afgelopen 2 dagen heb ik informatie opgedaan over scarban.

Wat ik niet wist weet ik nu wel, namelijk:

  • Dat Scarban nog ruim na de operatie gebruikt kan worden (soms nog wel 2 jaar later).
  • Dat het op een nog rood litteken altijd te gebruiken is.
  • Als het litteken jeukt Scarban goed helpt.
  • Dat iedere arts (dus ook een huisarts) het gewoon kan voorschrijven en dat de verzekering het vergoed.

Mijn operatie (amputatie) is inmiddels ook al weer 1 1/2 jaar geleden en ik ben ook begonnen met Scarban. Mijn fysiotherapeute kwam op het idee en we zijn allebei erg enthousiast over de werking ervan. Mijn litteken was erg rood en opgezet en dat ik nu al een heel stuk minder. Ik kan het dus iedereen aanraden.

Ik heb een borstverkleining van een E Cup naar een mooie C gehad. De operatie is prima gegaan. Ik schrok in het begin van de grootte van de borsten. Vond ze heel erg klein, maar dit heeft even tijd nodig. Ik ben nu heel tevreden met mijn C cup. Met de littekens gaat het heel langzaam beter. Ik ben 3 maanden geleden begonnen met littekenbehandeling d.m.v. Scarban Siliconenpleisters. Het gaat langzaam maar je ziet wel al verbetering.

Hier ook begonnen met scarban, 4 maanden na de DIEPflap. Heb de abdomen, past precies, hoefde niks bij te knippen.  Ik plak hem nu een week of 3 en zie nu al verschil. Het litteken is veel minder rood en trekt minder. Heb hem via de huisarts (al kende zij het niet, ze heeft het wel voorgeschreven)

Na mijn amputatie kreeg ik zo’n lelijk strak rood litteken, dat de plastisch chirurg het opnieuw moest openmaken om het weer goed te krijgen. Van de chirurg kreeg ik toen Scarban pleisters. Het litteken is nu prachtig geworden!

In oktober heb ik een preventieve borstverkleining ondergaan. Ik heb drie weken een open wond gehad op het ‘drielandenpunt’ (waar de littekens samen komen). Het gevolg was een rood, gezwollen en gevoelig litteken.

Om dat te verhelpen heb ik een aantal producten geprobeerd, maar merkte daarvan weinig verschil. Na goede verhalen op een Facebook groep, heb ik via mijn huisarts Scarban laten voorschrijven. Ik heb het een week in gebruik en het litteken is nu al duidelijk minder rood en dik. Door de dikte van de pleister kan ik alweer een beugel-BH verdragen.

Ik ben dus zeer tevreden, complimenten voor jullie product!