Vergoeding mogelijk

Siliconenpleister

Siliconenpleisters worden gebruikt voor de preventie en behandeling van (afwijkende) littekens. De pleisters zijn gemaakt van hoge kwaliteit medische siliconen voor het beste resultaat.

  • Verlicht klachten als jeuk en pijn

  • Soepeler, vlakker en minder rood litteken

  • Littekenvorming wordt geminimaliseerd

Wat is een siliconenpleister?

Het is een flexibele pleister die wordt gebruikt voor littekenbehandeling met siliconen. Het wordt ook wel siliconenverband of een siliconensheet genoemd. De pleister vormt zich goed naar het lichaam en heeft een goede kleefkracht.

De pleisters zijn er in een (extra) dunne en een dikke(re) variant. Beide hebben dezelfde werking. Welke van beide varianten je gebruikt, hangt vooral af van de locatie waar het litteken zich bevindt.

  • De dunne siliconenpleister is ideaal om te gebruiken op beweeglijke plaatsen: Scarban Light
  • Het dikke siliconenpleister is er ook in allerlei voorgevormde formaten, bijvoorbeeld voor de handen en vingers: Scarban Elastic
Siliconenpleisters voor littekens

Werking

De siliconen in de pleister dekken de kwetsbare littekenhuid af. Dat vermindert het verlies van vocht. Zo komt het litteken eerder tot rust en herstelt de huid sneller.

Veel wetenschappelijke en klinische studies bevestigen de werking van siliconen. Het is de beste behandeling van littekens waarbij de huid niet wordt aangetast (non-invasieve behandeling). Daarmee bedoelen we dat er niet gesneden wordt in de huid en dat deze niet van de buitenkant binnengedrongen wordt (bijvoorbeeld door middel van laserbehandeling).

Scarban siliconensheet video

Waar kan ik deze pleisters kopen?

In sommige gevallen wordt siliconentherapie vergoed door je zorgverzekering. In dat geval kun je het receptformulier gebruiken om de producten te bestellen via je apotheek. Wordt het niet vergoed? Dan kun je de siliconenpleister kopen via onze webwinkel.

Welk product past bij jouw litteken?

Scarban pleisters met zonbescherming

Scarban pleisters zijn van de beste kwaliteit. Gemaakt van 100% medische siliconengel, gecombineerd met een beschermende textiellaag (polyamide en elastaan). Ze zijn zelfklevend en hebben een goede kleefklacht. De pleisters zijn wasbaar en geschikt voor meervoudig (langdurig) gebruik. Scarban pleisters hebben standaard factor 50 UV-bescherming (UPF-50).

Het is belangrijk om je littekens te beschermen in de zon. Lees meer: Mag ik met mijn litteken in de zon?

Litteken pleisters gebruiken

Deze partners maken gebruik van Scarban:

  • Nederlandse Brandwonden Stichting logo
  • Kind & Brandwond logo
  • Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) logo
  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) logo