Litteken op of bij je borst(en) verminderen

Heb jij een borstoperatie ondergaan? Bijvoorbeeld een borstverkleining of -vergroting? Dan is het goed om te weten dat je zelf iets kunt doen tegen littekenvorming. Het belangrijkste is natuurlijk om de instructies van je arts op te volgen. Je kunt hen ook vragen naar onze oplossing: Scarban Elastic tegen littekens op of rond je borst(en).

Litteken op je borst(en)

Een litteken op je borst(en) ontstaat vaak door een operatie. Bijvoorbeeld een borstverkleining, borstreconstructie, borstamputatie of borstvergroting.

Je lichaam herstelt de huid zelf. In veel gevallen gaat dat goed, maar er kunnen littekenklachten ontstaan. Of een afwijkend litteken. De kans daarop hangt af van allerlei factoren. Een litteken op je borst heeft een hoog risico op afwijkingen. Dat komt omdat hier vrij veel spanning op de huid staat. Dat er een operatie is geweest vergroot het risico op een afwijkend litteken: 50% van de operatielittekens wordt hypertrofisch. Het is daarom van belang om na wondsluiting zo snel mogelijk te beginnen met de behandeling.

Litteken op je borst

Hoe verzorg je een litteken na een borstoperatie?

Gelukkig kun je het litteken op je borsten behandelen. Bij littekens is het belangrijk om vochtverlies tegen te gaan. Siliconentherapie is een effectieve methode voor de behandeling van littekens. Zo verlicht je de littekenklachten zoals verdikking, pijn roodheid en jeuk, en help je afwijkende littekenvorming te voorkomen.

De werking is wetenschappelijk bewezen. En: medische siliconenproducten worden in Nederland in principe vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Scarban Elastic tegen littekens op of bij je borst(en)

Speciaal voor de behandeling van littekens op de borsten hebben we verschillende voorgevormde siliconenpleisters ontwikkeld. Deze pleisters draag je op het litteken en vermindert en voorkomt littekenklachten. Belangrijk is dat je na wondsluiting zo snel mogelijk start met de behandeling.

Bekijk de drie varianten hieronder

Scarban Elastic Momma

Scarban Elastic Mamma

Een voorgevormde siliconenpleister die kan worden gebruikt na een borstvergroting.

 • Speciaal gemaakt voor onder de borst
 • Dik en elastisch
 • Herbruikbaar
Scarban mamma anker

Scarban Elastic Mamma Anker

Een voorgevormde siliconenpleister die kan worden gebruikt na een borstverkleining- of reconstructie.

 • Speciaal gemaakt voor onder- en op de borst
 • Dik en elastisch
 • Herbruikbaar
Scarban Elastic Nipple

Scarban Elastic Tepel

Een voorgevormde siliconenpleister die kan worden gebruikt na een borstverkleining- of reconstructie.

 • Speciaal gemaakt voor rondom de tepel
 • Dik en elastisch
 • Herbruikbaar
 • De werking is wetenschappelijk bewezen

 • Verlicht klachten zoals jeuk en pijn

 • Meest gebruikt door professionals

Ervaringen met Scarban na een borstoperatie

In oktober heb ik een preventieve borstverkleining ondergaan. Het gevolg was een rood, gezwollen en gevoelig litteken. Ik heb Scarban een week in gebruik en het litteken is nu al duidelijk minder rood en dik. Ik ben dus zeer tevreden!

Evelijne

Na mijn amputatie kreeg ik zo'n lelijk strak rood litteken, dat de plastisch chirurg het opnieuw moest openmaken om het weer goed te krijgen. Van de chirurg kreeg ik toen Scarban pleisters. Het litteken is nu prachtig geworden!

Juliette

Ik heb een borstverkleining gehad. De operatie is prima gegaan. Ik ben 3 maanden geleden begonnen met littekenbehandeling d.m.v. Scarban Siliconenpleisters. Het gaat langzaam, maar je ziet wel al verbetering.

Anoniem

Ja. Vanuit de basiszorgverzekering worden alle Scarban-producten in principe vergoed, mits voorgeschreven door een (huis)arts of verpleegkundig specialist. Houd wel rekening met je eigen risico.

Informatie over vergoeding van Scarban

Je kunt met Scarban beginnen als de wond volledig gesloten is.

Wil je Scarban gebruiken voor jouw litteken?

Partners:

 • Nederlandse Brandwonden Stichting logo
 • Kind & Brandwond logo
 • Nederlandse vereniging van huidtherapeuten logo
 • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) logo
littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.