Vergoeding mogelijk

Siliconengel

Siliconengel is speciaal ontwikkeld om kleine littekens te vervagen, verminderen en voorkomen. De gel is ideaal voor littekens in het gezicht en andere zichtbare plekken.

Wat is siliconengel?

Het is een transparante en zelfdrogende gel, gemaakt van medische siliconen. De gel vormt een dunne laag op de huid, zonder in te trekken. Het laagje zorgt ervoor dat de vochtbalans in het litteken zich kan herstellen. Hierdoor wordt het litteken minder zichtbaar en verminderen eventuele klachten.

Scarban Velvet Touch wordt ingezet bij professionele littekenbehandeling, voor de preventie en behandeling van hypertrofische littekens en keloïde littekens. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat gebruik van siliconen (afwijkende) littekenvorming vermindert.

Siliconengel

Littekenbehandeling met een gel

Met siliconengel verklein je de kans op een afwijkend litteken. De  littekenbehandeling helpt je oude en nieuwe littekens te verminderen. Gebruik Scarban Velvet Touch voor kleine littekens op zichtbare plekken. na een verwonding, operatie of ingreep.

Bekijk product

Lees meer over littekens in onze littekengids

Littekens in het gezicht

Siliconengel is bij uitstek geschikt voor het gezicht. De gel valt niet op en het litteken geneest beter. De behandeling helpt de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Ideaal voor littekens na een operatie of een (cosmetische) ingreep, zoals een ooglidcorrectie.

Waarom siliconengel bij littekens in het gezicht?

 • Siliconengel is transparant (niet-zichtbaar)
 • Zeer geschikt voor kleine (chirurgische) littekens
 • Droogt snel. Je kunt er na opdrogen cosmetica over aanbrengen.
 • Simpel in gebruik. 2-3x per dag aanbrengen, in een vloeiende beweging.

Direct na wondsluiting kan de siliconengel op het gezicht worden aangebracht. Dit is wanneer het litteken gesloten is en de hechtingen weg zijn.

De littekenbehandeling helpt opvallende littekens te voorkomen. Ook kan het gebruik van siliconengel de zichtbaarheid van littekens verminderen. Het litteken wordt minder opvallend. Ook litteken klachten nemen door de behandeling af.

Een siliconengel breng je meestal 2 tot 3 keer per dag op het litteken aan. Door meerdere keren per dag een dun laagje aan te brengen werkt de gel gedurende de hele dag.
Bouw het gebruik op om te zien of je huid goed op de behandeling reageert.

Er zijn 2 mogelijkheden:

Via vergoeding

Als je in aanmerking komt voor vergoeding door je zorgverzekeraar, dan bestel je via een receptenformulier. Laat het formulier invullen door je (huis)arts of verpleegkundig specialist. Je kunt de producten vervolgens bestellen via de apotheek of medische speciaalzaak.

Zelf kopen/bestellen

Je kunt Scarban kopen voor eigen rekening, onder andere via deze website. Let op: Wanneer je het product zelf koopt wordt het product niet vergoed door de zorgverzekering.

 

Scarban siliconengel video

Siliconengel gebruiken

 • Verlicht klachten als jeuk en pijn

 • Soepeler, vlakker en minder rood litteken

 • Littekenvorming wordt geminimaliseerd

Partners:
 • Nederlandse Brandwonden Stichting logo
 • Kind & Brandwond logo
 • Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) logo
 • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) logo
littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.