Siliconengel

Siliconengel is speciaal ontwikkeld om kleine littekens te vervagen, verminderen en voorkomen. De gel is ideaal voor littekens in het gezicht en andere zichtbare plekken.

 • De werking is wetenschappelijk bewezen

 • Verlicht klachten zoals jeuk en pijn

 • Meest gebruikt door professionals

Wat is siliconengel?

Het is een transparante en zelfdrogende gel, gemaakt van medische siliconen. De gel vormt een dunne laag op de huid, zonder in te trekken. Het laagje zorgt ervoor dat de vochtbalans in het litteken zich kan herstellen. Hierdoor wordt het litteken minder zichtbaar en verminderen eventuele klachten.

Scarban Velvet Touch wordt ingezet bij professionele littekenbehandeling, voor de preventie en behandeling van afwijkende littekens. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat gebruik van siliconen (afwijkende) littekenvorming vermindert.

siliconengel voor littekens

Scarban Velvet Touch

Scarban Velvet Touch is zeer geschikt voor kleinere littekens op plekken die niet bedekt worden door kleding. Denk hierbij aan het gezicht, de hals en de handen. De gel is transparant en kan worden gedragen in combinatie met make-up.

littekengids

Tips voor littekenverzorging

 • Verzorg je wond goed voor een snelle genezing
 • Voorkom overmatig vochtverlies van het litteken
 • Begin na wondsluiting zo snel mogelijk met siliconenbehandeling

Wil je meer informatie over jouw litteken en de behandeling hiervan? Download dan via onderstaande knop de gratis littekengids!

Littekens in het gezicht

Siliconengel is bij uitstek geschikt voor littekens in het gezicht. De gel valt niet op en het litteken geneest beter. De behandeling helpt de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Ideaal voor littekens na een operatie of een (cosmetische) ingreep, zoals een ooglidcorrectie.

Waarom siliconengel bij littekens in het gezicht?

 • Siliconengel is transparant (niet-zichtbaar)
 • Zeer geschikt voor kleine (chirurgische) littekens
 • Droogt snel. Je kunt er na opdrogen make-up over aanbrengen
 • Simpel in gebruik. 2-3x per dag aanbrengen, in een vloeiende beweging

Direct na wondsluiting kan de siliconengel op het gezicht worden aangebracht. Dit is wanneer het litteken gesloten is en de hechtingen weg zijn.

De littekenbehandeling helpt opvallende littekens te voorkomen. Ook kan het gebruik van siliconengel de zichtbaarheid van littekens verminderen. Het litteken wordt minder opvallend. Ook litteken klachten nemen door de behandeling af.

Een siliconengel breng je meestal 2 tot 3 keer per dag op het litteken aan. Door meerdere keren per dag een dun laagje aan te brengen werkt de gel gedurende de hele dag.
Bouw het gebruik op om te zien of je huid goed op de behandeling reageert.

Scarban is een medisch hulpmiddel en is op voorschrift van je arts verkrijgbaar via de apotheek. Dan is vergoeding door je zorgverzekeraar mogelijk.

Je kunt ook Scarban kopen via onze webshop. Let op: Bij een online bestelling wordt het product niet vergoed door de zorgverzekering.

 

Siliconengel gebruiken?

Partners:
 • Nederlandse Brandwonden Stichting logo
 • Kind & Brandwond logo
 • Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) logo
 • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) logo
littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.