Litteken borstvergrotingLitteken borstvergroting

Litteken na een borstvergroting

Het is nogal een beslissing: een borstvergroting. Hoe zal het er straks uit komen te zien? En wat als het litteken tegenvalt? Of nog erger: als er een litteken achterblijft?

Je borsten laten vergroten is geen kleine stap. Dat is iets waar je lang over na hebt gedacht. Omdat je je zekerder wilt voelen en beter in je lijf wilt zitten.

Je moet je realiseren dat een operatie altijd een litteken teweegbrengt. Echter zijn de huidige operatietechnieken dusdanig verbeterd dat littekens steeds mooier herstellen.

Het herstelproces hangt ook af van verschillende factoren zoals, erfelijkheid, leeftijd, huidskleur en hoe je je litteken behandelt.

Een litteken kan niet alleen ontsierend zijn, je kan er ook klachten aan overhouden. Je kunt last krijgen van een gespannen huid, roodheid, pijn of jeuk.

Hoe kun je het litteken verminderen?

Een litteken na een borstvergroting zorgt voor kwetsbare huid. Deze is aan het herstellen en heeft bijvoorbeeld last van vochtverlies en invloeden vanaf buiten. Je kunt het litteken na een borstvergroting verminderen door deze meteen nadat de wond dicht is, gelijk te behandelen.

Het is belangrijk het litteken te verzorgen, zodat deze mooi kan herstellen. Je kunt siliconenverband op het litteken te gebruiken. Dit biedt een beschermlaagje, zodat het litteken zich kan focussen op de huid herstellen.

Een van de bijzondere eigenschappen van siliconen is dat het vocht vasthoudt. Dat voorkomt dat de huid rondom het litteken uitdroogt. Het litteken wordt dan vlakker, minder rood en minder zichtbaar.

Ben je niet meteen begonnen met littekenbehandeling na de wondsluiting? Dan kun je nog steeds beginnen met Scarban siliconenverband. Wanneer je litteken nog actief is, remt siliconenverband de groei van je litteken en vermindert littekenklachten.

Een litteken blijft 1,5 tot 2 jaar actief. Daarna heeft siliconenverband alleen nog invloed op littekenklachten zoals jeuk en pijn.

Naast siliconenverband, kun je littekencrème gebruiken om het litteken te verzorgen wanneer je het verband eraf haalt. Siliconen en littekencrème houden de huid soepel.

Siliconenverband voor na een borstvergroting

Scarban levert littekenbehandeling op maat. Zo is er ook speciaal siliconenverband voor de borsten. De speciale pasvorm zorgt ervoor dat het verband goed aansluit op een litteken na een borstvergroting. Daardoor kan het siliconenverband optimaal zijn werk doen.

Gebruik Scarban voor het beste resultaat

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.