c-section treatmentc-section treatment

Jeukt je keizersnede litteken? Gun jezelf C-Section treatment

Caitlin is 31 jaar en moeder van twee jongens, een tweeling. Zij kreeg een spoedkeizersnede omdat de bevalling negen weken te vroeg begon. Caitlin vertelt over haar bevalling, haar ervaring met de C-Section Treatment en wat haar helpt in het genezingsproces.

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Caitlin (31)

Het ging allemaal zo snel. Omdat de jongens nog niet volgroeid waren, kreeg ik medicatie om de longetjes te laten rijpen. Ook kreeg ik weeënremmers. Rondom de spoedkeizersnede kreeg ik weinig begeleiding, dit heb ik als best lastig ervaren.

Het keizersnede litteken jeukt

Mijn litteken bleef gevoelig bij sommige kledingstukken, het jeukte af en toe en was trekkerig. Ik maakte mijn afspraak bij De Keizersnede Club omdat ik wilde checken of alles wel goed ging met mijn herstel. De controles in het ziekenhuis stellen weinig voor en er was bijvoorbeeld geen nazorg in de zin van een behandelplan.

Mijn eerste C-Section treatment

Toen ik mijn eerste afspraak had bij Sanya, vijf maanden na mijn bevalling, bleek ik een hypertrofisch litteken te hebben waarbij de genezing helaas langer kan duren. Ook bleek ik al aardig wat verklevingen te hebben. Meer dan ik zelf in eerste instantie had gemerkt. Ik nam namelijk gewoon aan dat het normaal was om na zes maanden nog steeds klachten te ervaren en dit gewoon een kwestie van tijd was.

Het is bizar, na drie behandelingen in drie maanden tijd is mijn keizersnede litteken zoveel beter en soepeler geworden. Ik voel hem zelfs bijna niet meer! Ik kan niet geloven dat ik zo snel, zoveel resultaat zie.

Siliconenpleister voor het keizersnede litteken

Tijdens de c-section treatment, raadde Sanya mij de Scarban C-Section siliconenpleister aan. Deze pleister plak je over je litteken en droeg ik de eerste vier weken, minimaal 16 uur per dag. Soms wat langer als dit uitkwam met werk. Daarna heb ik dit drie-en-een-halve week afgebouwd naar 6 uur per dag. Tussendoor kun je de siliconenpleister gewoon wassen onder de kraan en weer opnieuw opplakken.

Het litteken is een stuk rustiger geworden hierdoor en het jeukt en trekt niet meer.

Wat heeft behandelen van het litteken na keizersnede opgeleverd?

Het heeft voor mij enorm goed geholpen in het genezingsproces. De combinatie van de behandelingen bij De Keizersnede Club en de siliconenpleister heeft ervoor gezorgd dat ik veel minder klachten ervaar dan daarvoor.

Ik zou de Scarban C-Section dan ook aan iedereen aanbevelen, en dit doe ik zelf ook al. Hij zit goed en je hebt er totaal geen last van. Je merkt praktisch niet dat je hem draagt en toch maakt het zo’n enorm verschil.

c-section treatment

Voor C-Section Treatment

c-section treatment

Na C-Section Treatment

Zou je de C-Section behandeling aanraden?

Ik had gewild dat ik dit eerder had geweten, mijn litteken voelt na het dragen gewoon weer soepel! Als ik nu om mij heen van vrouwen hoor dat ze een keizersnede gepland hebben staan of er een hebben gehad, dan raad ik deze pleister zelf ook aan, net als de behandelingen bij De Keizersnede Club.

Wil je meer weten over Scarban C-Section?

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.