litteken keizersnede diklitteken keizersnede dik

Mijn keizersnede litteken is minder dik en rood

Sacha is 25 jaar en moeder van een meisje van ruim één. Ze kreeg een spoedkeizersnede omdat ze zwangerschapsvergiftiging had. Haar bloeddruk werd te hoog en de hartslag van haar dochter dipte. Sacha vertelt hieronder over haar bevalling, haar ervaring met de C-Section Treatment en wat haar helpt in het genezingsproces.

Vanwege mijn zwangerschapsvergiftiging, was mijn bloeddruk hoog. Veel te hoog. Tijdens de bevalling vonden de artsen de situatie van mij en mijn dochter zo zorgwekkend dat er werd besloten een spoedkeizersnede uit te voeren. Jeetje, wat een traumatische ervaring. Ik was totaal niet voorbereid op een keizersnede en daarom overviel het mij enorm.

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Sasha (25)

Mijn eerste afspraak

Via een vriendin kreeg ik de tip om een afspraak te maken bij De Keizersnede Club. Ik had een afdakje dat uiteindelijk toch weggetrokken leek. Toch was ik bang dat deze terug zou komen. Ook was mijn keizersnede litteken rood en dik – een hypertrofisch litteken. Gelukkig had ik geen jeuk of een trekkerig gevoel.

De behandeling ging goed. Na de behandeling heb ik zo’n zeven dagen een beurs gevoel ervaren in mijn buik en litteken, maar hier was ik op voorbereid. Op aanraden van Sanya heb ik ook de Scarban C-Section aangeschaft. Deze siliconenpleister draagt bij aan het genezingsproces van mijn litteken.

Scarban C-Section siliconenpleister

Mijn bevalling is inmiddels 16 maanden geleden. De laatste maanden hiervan heb ik de siliconenpleister zo’n 12 uur per dag gebruikt. En ik merk duidelijk verschil! Mijn litteken is vlakker en lichter geworden, dat is dus enorm positief! Ook in gebruik is de pleister erg fijn – je wast hem gemakkelijk en je voelt hem niet tijdens het dragen. Ik kan de Scarban dus zeker aanraden!

Mijn keizersnede litteken werd minder rood en dik

Sanya raadde me de Scarban pleister en een traject van 6 behandelingen aan. Inmiddels zit dit erop en kan ik zeggen dat mijn keizersnede litteken onwijs verbeterd is en dus minder rood en dik is. Het ziet er een stuk rustiger uit en valt daardoor minder op. Verder ervaar ik veel minder spanning in mijn onderrug en is mijn buik een stuk soepeler.

Ik droeg de pleister overdag, uiteindelijk wel voor zo’n 3 maanden lang. De pleister voel je niet en is gemakkelijk aan te brengen en te wassen. Hij gaat lang mee en je ziet snel resultaat (wat voor mij ook weer extra motivatie gaf om ‘m te dragen).

litteken keizersnede dik

Voor C-section behandeling

litteken keizersnede dik

Na C-section behandeling

Zou je een behandeling aanraden?

Het fysieke herstel ging snel, ik mocht eigenlijk niet klagen. Wel vond ik dat mijn keizersnede litteken erg dik en rood bleef. En omdat ik er erg in geloof dat zo’n grote operatie veel impact heeft op je lijf en bindweefsel, ben ik zelf hulp gaan zoeken en ben ik bij Sanya van Keizersnede club beland.

Tijdens mijn eerste afspraak bij Sanya was er uitgebreid tijd voor mijn heftige bevallingsverhaal en werd mijn litteken uitvoerig onderzocht en behandeld, met goede resultaten. Daarom kan ik de Scarban C-Section pleister en behandelingen (maar ook zeker de combinatie) dus van harte aanraden, ook als je al wat langer geleden bevallen bent!

Wil je meer weten over Scarban C-Section?

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.