keizersnede bevallingenkeizersnede bevallingen

Na twee keizersnede bevallingen kan ik eindelijk mijn zoon weer tillen

Christina is 31 jaar en moeder van een jongen en een meisje. Zij onderging bij haar eerste bevalling een spoedkeizersnede. Bij de tweede bevalling (van haar dochter) kreeg ze de optie om voor een keizersnede te gaan en heeft hier toen voor gekozen. Christina vertelt hieronder over haar keizersnede bevallingen, haar ervaring met de C-Section Treatments en wat haar helpt in het genezingsproces.

Dit artikel is gebaseerd op een interview met Christina (31)

Mijn twee keizersnede bevallingen 

Tijdens mijn eerste bevalling, van mijn zoon, waren de persweeën al begonnen. Mijn zoon bleek een sterrenkijker en toen zijn hartslag dipte, kreeg ik met spoed een keizersnede. Ik was hier totaal niet op voorbereid en ik heb dit als zeer traumatisch ervaren.  

Toen ik zwanger was van mijn dochter, kreeg ik de keuze om vaginaal te bevallen of voor een geplande keizersnede te gaan. Mijn dochter lag tot week 37 in stuit en draaide daarna toch nog de goede kant op. Toch heb ik gekozen om voor een geplande keizersnede te gaan. En wat ben ik hier blij mee! De geplande keizersnede was mooi en rustig. Er werd echt de tijd genomen en dit keer was ik er goed op voorbereid. 

Herstel na de tweede keizersnede 

Mijn litteken na de eerste keizersnede was rood en jeukte bij weersveranderingen. Ook was het van tijd tot tijd gevoelig en had ik een dof en doof gevoel. Vanaf het midden van mijn litteken straalde het gevoel uit naar mijn tenen. Vooral met tillen had ik hier last van en voelde ik alles tintelen. Ik verzorgde mijn litteken al met speciale oliën, maar het leek niet te helpen. 

Door de klachten aan mijn litteken, besloot ik na mijn tweede keizersnede een afspraak te maken bij De Keizersnede Club. En hier ben ik nog steeds zo blij mee! Ik twijfelde eerder enorm omdat het niet bij mij om de hoek is. Ik woon zelf in Friesland en de praktijk zit in Amsterdam, maar elke kilometer die ik heb gereden is het meer dan waard. Na elke behandeling is mijn litteken soepeler en heb ik minder blokkades in mijn buik waardoor ik minder pijnklachten ervaar. 

Scarban C-Section siliconenpleister 

Ik ben de Scarban C-Section siliconenpleister gaan gebruiken om mijn litteken beter te helpen ondersteunen in het genezingsproces. Ik draag de siliconenpleister nu 16 uur per dag en ik merk echt verschil.  

Nu het winter wordt en het weer wisselvalliger kan zijn, merk ik dat ik minder last heb van mijn litteken dan hiervoor. Voorheen kreeg ik extra klachten bij weersveranderingen. Mijn litteken is minder rood, ik heb minder jeuk en ook tillen gaat beter.  

Ik raad het product zeker aan. Het litteken is zoveel mooier dan dat het voorheen was, en dat na twee keizersnede bevallingen! Bij mijn eerste keizersnede zat een soort van worm op mijn huid (verdikt litteken). En nu is dat eigenlijk helemaal niet meer zo. Nu is het mooi zacht en soepel en bijna niet meer verdikt. Ik heb, wanneer ik mijn zoon van vier optil, minder pijn aan mijn litteken dan voor de C-Section Treatments en het gebruik van de Scarban C-Section. 

keizersnede bevallingen

Voor C-section behandeling

keizersnede bevallingen

Na C-section behandeling

Zou je een behandeling aanraden? 

Ik heb een goede en mooie ervaring bij De Keizersnede Club en met de Scarban C-Section. Daarom zou ik iedereen aanraden om ook een afspraak te maken en deze behandeling te starten. Hiermee kun je het herstel na een keizersnede flink bevorderen. 

Ook als de afstand een belemmering voor je is, raad ik het je toch gewoon aan. Ik heb nu drie behandelingen gehad en heb in die relatief korte tijd al veel progressie geboekt.

Wil je meer weten over Scarban C-Section?

littekengids Gratis Littekengids aanvragen
littekengids

Gratis littekengids

Meer weten over de verzorging van je litteken?  Vraag nu de gratis littekengids aan!

"*" geeft vereiste velden aan

Nieuwsbrief
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.