Vergoeding mogelijk

Littekens na een facelift en halslift

Na een facelift kan je uitkijken naar het mooie resultaat. Het enige nadeel is dat er vaak bij een facelift ook een paar (kleine) littekens kunnen ontstaan. Door littekens na facelift en halslift goed te verzorgen, herstellen ze mooier.

Zo verloopt een facelift (en halslift) behandeling

Bij een facelift wordt een sneetje gemaakt bij het oor, de haarlijn en onder de kin. Via deze snede worden de huid van de hals, wangen en de weefsellaag onder de huid losgemaakt, teruggebracht en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel bij de hals wordt weggehaald via een sneetje onder de kin.

Littekens na een facelift en halslift

Op de plekken waar de plastisch chirurg sneetjes heeft gemaakt ontstaan littekens. Deze zitten dus bij/onder je haarlijn en om je oor heen. Bij een halslift zit er ook een littekentje onder je kin.

Vaak genezen dit soort littekens goed en zijn ze na het genezen nauwelijks zichtbaar. Daarnaast zitten ze op niet-opvallende plekken (waaronder onder het haar). Toch kun je ze verzorgen voor een nóg beter en mooier herstel.

Het goed verzorgen van je littekens is extra belangrijk als je kans maakt op een afwijkend litteken of als deze begint te ontstaan. Je hebt een grotere kans op een afwijkend litteken als de wond geïnfecteerd raakt, je er genetische aanleg voor hebt of bijvoorbeeld als je een donkere huidskleur hebt.

Afwijkende littekens (hypertrofisch of keloïd) zijn extra verkleurd en verdikt. Door deze littekens te behandelen met siliconen, help je de huid genezen.

Littekens na een facelift verzorgen

Je kunt littekens na een facelift en halslift verzorgen met siliconengel. Dit brengt een beschermlaagje aan en zorgt voor hydratatie. Een goede vochtbalans en bescherming zijn erg belangrijk voor de kwetsbare littekenhuid. Het litteken kan hierdoor sneller én mooier genezen.

Siliconengel

Siliconengel is prettig om te gebruiken bij facelift littekens, omdat het makkelijk aan te brengen is en daarna bijna niet zichtbaar is. Daarnaast kan het goed gebruikt worden onder de kin en bij het oor, waar siliconenverband opvallend zou zijn of misschien in de weg zou zitten. Vraag aan je arts of chirurg of jij dit mag gebruiken.

Je kunt gelijk beginnen met siliconengel, wanneer je huid (bij de wondjes/sneetjes) dicht is en eventuele korstjes weg zijn. Zo zorg jij ervoor dat je huid zo mooi mogelijk geneest.

 

Scarban siliconentherapie